pajczaki, zajebisty efekt! To 27o to tylko za konsolę środkową czy listwy na drzwiach i przed pasażerem też? Do warszawy od mnie jest bliżej niż gdzieś do Malborka :-)
Regulacja pod lędźwie - Octavia II Tour
Zwiń
X
-
Regulacja pod lędźwie - Octavia II Tour
Jakie macie spostrzeżenia z regulacją odcinka lędźwiowego w fotelu kierowcy w Octavii II? Jak sprawdza Wam się to w długich trasach? Czy ewentualny brak tej regulacji odczuwacie jakoś negatywnie w postaci bólów kręgosłupa? Zastanawiam się nad tą opcją w Tourze i nie wiem czy jest sens dopłacać 600 zł. W obecnie posiadanym aucie mam coś takiego, ale tam fotele są bardzo miękkie i w dłuższych trasach niewygodne.
Będę wdzięczny za wszystkie Wasze spostrzeżenia na ten temat.
Pozdrawiam,
Dominik
-
-
W cenniku Toura jest to płatna opcja - cyt. " regulacja pod lędźwie foteli przednich oraz regulacja wysokości fotela pasażera", więc zarówno kierowca, jak i pasażer nie posiadają tego dodatku w standardzie i trzeba go domówić. Tylko właśnie pytanie czy na trasie typu 400km poczuję jakąkolwiek róznicę, bo 600 zł piechotą nie chodzi...
Komentarz
-
-
to moze znowu cos zdziadzili, i nie ma nawet fotel kierowcy tej regulacji podparcia... bez sensu.
z drugiej strony przejechalem O2 19tysiecy km w ciagu ostatnich 10 miesiecy - w czwartek mnie czeka trasa do krakowa... i powiem szczerze - NIE UZYWAM tej regulacji w ogole....
moze jestem dziwny...
a moze warto to kupic jak ktos na to zwraca uwage bo np. bola go plecy?
ps. a we wczesniejszych swoich autach to miales? bo jak nie, to i tutaj raczej nie bedziesz na to zwracal uwagi...
ps.2 mialem znajomego ktory kochal wszelkie regulatory, pokretla, guziczki - im wiecej tym lepiej - ciagle cos krecil, poprawial, przestawial. Strasznie mnie to dziwilo, bo ja z kolei raczej cos ustawiam raz na zawsze...
Komentarz
-
-
a moze warto to kupic jak ktos na to zwraca uwage bo np. bola go plecy?
Plecy mnie czasem bolą szczególnie podczas dłuższych podróży- wynika to raczej z miękkiej konstrukcji w fotelu auta, którym jeżdżę Megane I FL
ps. a we wczesniejszych swoich autach to miales? bo jak nie, to i tutaj raczej nie bedziesz na to zwracal uwagi...
Mam tą regulację, ale czy ja wiem, czy ona coś daje?? Pytanie jest takie - czy Octavia bez regulacji odcinka lędźwiowego ma tak wyprofilowaną kanapę, że jest w miarę optymalnie jeśli chodzi o komfort dla pleców podczas dłuższych podróży? :-)
Komentarz
-
-
brać->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Na forum zadałem kiedyś pytanie "czy wysokość fotela pasażera schodzi tak nisko jak fotel kierowcy?" Na odpowiedź się nie doczekałem więc udałem się do pobliskiego salonu wyjaśnić sprawę. A więc tak, jeśli nie zamówimy toura z regulacją lędźwiową oraz regulacją wysokości to po opuszczeniu fotela kierowcy do pozycji najniższej będzie widoczna różnica między fotelami i zagłówkami. Występuje wtedy zjawisko że kierowca siedzi nisko a jadąca obok niego pasażerka o głowę wyżej
Komentarz
-
Komentarz